Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 21.02.2019 09:30Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 1 viesti ] 
Varikkosuoran foorumin säännöt 
Kirjoittaja Viesti
VIP

Liittynyt: 27.11.2010 23:35
Viestit: 1887
Paikkakunta: Kokkola
Viesti Varikkosuoran foorumin säännöt
Näiden sääntöjen tarkoitus on, että Varikkosuora.org keskustelupalsta pysyisi mahdollisimman hyvätasoisena ja ongelmattomana. Tarkoituksena ei suinkaan ole rajoittaa hyvää ja monipuolista keskustelua, vaan tehdä siitä mukavaa ja sujuvaa, sekä kaikille osapuolille mielekästä.

1. Asiaton käytös muita käyttäjiä kohtaan ja keskustelun häiriköiminen ei ole sallittua. Asiansa on pystyttävä ilmaisemaan asiallisesti.

2. Käytä kirjoituksissasi isoja alkukirjaimia, välilyöntejä, pilkkuja, pisteitä ja erikoismerkkejä noudattaen suomen kieliopin sääntöjä. Kirjoita selkeästi ja pyri tarkistamaan kirjoituksesi mahdollisista virheistä. Emme ole kielipoliiseja, mutta selkeästi kirjoittamalla tulet paremmin ymmärretyksi ja vältetään mahdollisia väärinymmärryksiä.

3. Muiden käyttäjien henkilökohtaisten tietojen julkaiseminen (sposti, osoite, puhelinnumero, oikea nimi jne.) on kiellettyä.

4. Laittomuuksista keskustelu kielletty.

5. Kansanryhmää vastaan kiihottaminen kielletty.

6. K15/K18 sisällön jakaminen kielletty.

7. Provosointi ja agendapostaaminen (eli asiaan liittyvänkin mutta loputtomiin jauhetun aiheen toistuva esiinnostaminen) on kiellettyä. Näille ikuisuusaiheille voi halutessaan perustaa oman ketjun "Yleinen keskustelu"-alueelle.

8. Joskus asiallinenkin keskustelu saattaa saavuttaa pisteen, jolloin asiasta ei ole enää uutta asiallista sanottavaa. Tällaista käsitellään joko provokaationa tai agendapostaamisena. Valvojat informoivat keskustelijoita kun tilanne päätyy siihen pisteeseen, että palstan yleisen hyvinvoinnin kannalta on parasta antaa aiheen viiletä.

9. Linkkeihin on laitettava aina linkin kuvaus tai sen sisällöstä kertova lainaus.

10. Lainaukset on sijoitettava quote-tagien sisään (työkalu quoteen löytyy vastausboxista) lukemisen helpottamiseksi ja viestissä on oltava linkki sivustolle, josta lainaus on otettu. Jos lainaus ei ole internetistä, riittää lähteen nimeäminen.

11. Valvojat siirtävät tarpeen vaatiessa ketjut oikeille alueille, lukitsevat otsikoita, yhdistävät ketjuja tai poistavat tarpeettomia viestejä. Valvojat voivat myös muuttaa ketjujen otsikot vastaamaan oikeaa keskustelunaihetta. Valvojilla on myös oikeus eriyttää uusi ketju aiemmasta, jolloin uuden topikin avauspostaukseksi tulee se postaus, jonka kohdalta Valvoja uuden ketjun aloittaa. Jos oma postaus päätyy ketjun avausviestiksi eikä asia miellytä, voi asiasta huomauttaa Valvojalle sivistyneesti joko "Tiedotteet, palaute ja vikailmoitukset"-alueelle tai yksityisviestillä.

12. Ketjut tulee sijoittaa oikeille alueille. Kaikille muille alueille sopimattomat ketjut tulee sijoittaa "Yleinen keskustelu"-alueelle. Ketjussa käytävän keskustelun tulee liittyä jotenkin ketjun aiheeseen.

13. Yllämainittujen sääntöjen rikkomisesta Varikkosuora.org:n Hallinto/Valvojat antavat oman harkintansa mukaisesti huomautuksia/varoituksia tai Hallinto asettaa käyttäjän määräajaksi jäähylle ilman ennakkovaroitusta. Jos tämänkään jälkeen ei ole parannusta tapahtunut, poistetaan kirjoitusoikeudet pysyvästi. Foorumin käyttäminen on mahdollista estää tietokonekohtaisesti, jos häiriköintiä ei muuten saada kuriin.

14. Kirjoittajan aiempi rikehistoria vaikuttaa rangaistuksiin. Erityisen raskauttavaa on syyllistyminen rikkeeseen, josta käyttäjää on aiemmin varoitettu tai rankaistu jäähyllä. "Taparikollisten" rangaistukset kovenevat toistojen myötä.

15. Hallinnon tai Valvojien häiriköinti ja muu asiallisen kritiikin rajat ylittävä protestoiminen saattaa johtaa rangaistuksen kovenemiseen. Tämä ei tarkoita, että Hallintoa tai Valvojia ja heidän toimiaan ei sopisi kritisoida, mutta on hyvä pitää mielessä heidän olevan vain ihmisiä.


Säännöstö vapaasti lainattu luvanvaraisesti F1-Forum säännöstöstä: Linkki säännöstöön.
F1-Forum


Muutokset:
    22.2.2014 säännöstö julkaistu.
    23.2.2014 kohta 2. lisätty


22.02.2014 14:30
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi   [ 1 viesti ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com