Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 21.02.2019 09:21Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Sarjojen sääntövääntö 
Kirjoittaja Viesti
VIP

Liittynyt: 28.11.2010 18:24
Viestit: 162
Paikkakunta: Oulu
PSN-nick: Ukkosenjumala
Viesti Sarjojen sääntövääntö
Nyt kun pahin savu on hälvennyt FF-sarjan kohdalla niin siihen liittyen pitää nostaa kissa pöydälle. Lähinnä isorosmon kommenttiin liittyen ja lainaan sen tähän:

isorosmo kirjoitti:
Tää kuuluis varmaan tuonne sarjojen suunnittelu puolelle, mutta itelle on tullut kahen damage kisan jälkeen sellainen käsitys että olis ehkä vielä syytä harkita tuota damagen käyttöä.

Se muuttaa kuitenkin kisojen luonetta aika tavalla totisempaan ja varovaisempaan suuntaan.

Pienestäkin osumasta, mikä ei vaikuttaisi edes sijoituksiin tai aikoihin millään tavalla, menee helposti rengas rikki ja siten aika iso rangaistus koko kisaa ajatellen, kun kierrosajat tippuu tai joutuu menemään varikolle. (sekä syyttömäle että syylliselle)
Kun taas jos ei tulisi damagea, reilunpelin ja herrasmiessääntöjä noudattamalla menettäis maksimissaan muutaman sijoutuksen ja sekunnin, mutta pystyis kuitenkin jatkamaan tasaväkisesti kilpailua.


Jonkun verran asiasta on adminien keskuudessa puhuttu ja periaatteessa isorosmo on oikeassa. Jos kolari tulee, niin ketutus on varsinkin ottavan osapuolen osalta mittava. Toisaalta, jos jätetään kokonaan pois, niin onko siinäkään järkeä? GT5:n jako on minun mielestä vähän kehno vahingon osalta. Käytännössä pelattavat vaihtoehdot on ON, OFF ja taskulämmin välimalli. Mun mielestä toi välimalli ei oikein sovi kisailuun. Toivottavasti tuohon tulee päivitystä jossain vaiheessa.

Kuten moni on jo toivottavasti huomannut (ja lukenut), niin Varikkosuoralla on nyt yleiset kisasäännöt. Noita kirjottaessa tietoisesti jätettiin pois kaikki yksityiskohtainen säätö, joka liittyy mm. juuri vahinkomalliin. Pyrittiin niin yksinkertaiseen sääntömalliin, kuin se oli mahdollista. Mutta siellä haluan nostaa esiin seuraavan:

Lainaa:
Sarjojen säännöt – Jokaisella sarjalla täytyy olla sarjakohtaiset säännöt. Ne sisältävät ainakin aikataulun, ajoneuvorajoitukset, teho- ja painorajoitukset, ratalistan ja rangaistukset sääntörikkeistä. Näiden lisäksi sääntöihin voi tehdä lisäkohtia kaikesta muusta mitä sarjan perustaja näkee tarpeelliseksi. Sääntöjen kirjoittamisesta vastaa sarjan perustaja. Lopulliset säännöt tulee olla esillä viimeistään viikkoa ennen ensimmäistä osakilpailua tai karsintaa. Sarjan perustaja voi kuitenkin tätä ennen laittaa esille alustavat säännöt, mutta niiden yhteyteen on laitettava tästä selkeä huomautus.


Tärkein lause vahinkoon liittyen on boldattu. Vahinkotasoa valitessa voi siis sarjan perustaja päättää miten ryppyotsaisesti pelataan. Täysi vahinko tuo varmasti FF-sarjan kaltaisia tilanteita, mutta ne pitäisi olla jokaisella osallistujalla tiedossa jo etukäteen. Vahinko pois, niin saadaan vauhdikas sarja, jossa ei välttämättä oteta jokaista kolaritilannetta ihan niin vakavasti. Sama koskee kaikkia muitakin sääntöjä. Varsinkin jos on epävirallinen sarja, jolloin voi joustaa jopa noista yleisistä säännöistä.

Yleiseen rangaistuspolitiikkaankin pitää sen verran tuhlata rivivälejä. Varikkosuoran virallisiin sarjoihin on tulossa selkeä linja, jota noudatetaan kaikissa sarjoissa. Mikä se on riippuu hyvin monesta asiasta. Mutta tärkein on varmaan rento kisailu eli FIA-tason sääntöpunnerrus olisi tarkoitus jättää pihalle. Eli toivon mukaan ajaminen voidaan ottaa riittävällä vakavuudella menemättä siihen että veri tirskuu kynsien alta ratille. Viralliset sarjat varmasti menevät vakavammalle puolelle, kuin epäviralliset. Itse kuitenkin uskon, että ei ole tarvetta mennä liiallisuuksiin ainakaan tarjolla olevien pelien kanssa.

_________________
GT5 Photo Mode


02.01.2011 22:25
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 1 viesti ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com